JORNADA DE SALUT, PREPARACIÓ Y SEGURETAT

La Barcelona Trail Races i Sanitas Millenium Iradier s’uneixen per organitzar la segona jornada de salut i seguretat en les curses per muntanya. La data escollida és el 21 de setembre a les 19 hores i es realitzarà a l’Hospital SANITAS CIMA, a Barcelona ciutat.

 

L’ultra de muntanya més metropolità i únic a Barcelona ciutat, la Barcelona Trail Races (BTR) , juntament amb Sanitas Millenium Iradier organitzen la segona jornada de salut i seguretat de curses de muntanya amb l’objectiu de posar en contacte els professionals vinculats amb la salut i la seguretat en les curses per muntanya amb els corredors. La jornada també va dirigida a entrenadors, organitzadors de curses i a tots aquells interessats en els temes, ja que pretén abordar qüestions com el perquè de les proves d’esforç, la seguretat del corredor en muntanya, mètodes d’entrenaments, les bases nutritives per als esportistes en curses de llarga distancia o les noves tecnologies aplicades al trail.

Les jornades les moderarà Raül Llimós, periodista esportiu de RAC1 i presentador del programa Ultraesports i entre els ponents estan Montse Bellver, metge de l’Esport; el preparador físic Eduard Barceló, la dietista-nutricionista Saioa Segura; el podòleg esporiu Enric Violan; el Dr. Miquel Vidal Dominguez, Cap de Unitat del Grup d’Emergències Mèdiques de la Generalitat de Catalunya; David Gensana, Mosso d’esquadra de muntanya i Mònica Aguilera, codirectora de la BTR i guanyadora de la Marató des Sables el 2010.

En finalitzar la sessió, s’obrirà un torn de preguntes amb la intenció de crear un col·loqui dinàmic entre els ponents i els assistents. La jornada és gratuïta d’entrada lliure.

La BTR 2017

Les inscripcions de la Barcelona Trail Races 2017 es van obrir l’1 de juny. La nova normativa del Parc Natural de Collserola ha obligat a la organització a reduir els recorreguts que hi havia fins ara a un de sol, de 76 km.

Es pot participar a la ultra, la Gran Trail Collserola (GTC) de 76 km, o bé, i per als que els agraden les distàncies més curtes, a la Gran Trail Collserola X2 (GTCX2).

La GTCX2, novetat d’aquest 2017, és una cursa per relleus per equips formats per dos corredors. El punt on es donarà el relleu és a l’avituallament del Papiol. D’aquesta manera, el primer rellevista farà una cursa de 47 km, i el segon una de 29 km. Això permet que, d’alguna manera, continuï havent-hi les distàncies que hi havia originàriament.

La participació, suma de les dues modalitats està limitada a 500 dorsals (participants de GTC + equips de la GTCX2 = 500).