Enric Violan Podología esportiva

ENRIC VIOLAN Podologia Esportiva tornarà a estar amb nosaltres a la cinquena edició. Ens ha acompanyat des de la primera edició, i enguany el tindrem de nou el dia de la cursa per tal de poder oferir els seus serveis als corredors que ho necessitin.

Els tindrem a l’arribada, i també els trobareu a meitat de cursa, en el punt d’avituallament del Papiol (km 47), que us recordem és el punt on els participants de la GTC podreu enviar la bossa de recanvis ( bossa de vida).

enricViolan

ENRIC VIOLAN Podologia Esportiva

Podòleg esportiu col·legiat al Col·legi de Podòlegs de Catalunya i membre de AEPODE i SEBIOR.

Poder col·laborar en aquesta prova a Collserola , on he après a córrer i anar en bicicleta, em fa especial il·lusió.

La meva experiència com a esportista amateur m’ha ensenyat que la meva professió té una rellevant importància per ajudar i millorar el rendiment de l’esportista, a l’estar moltes vegades en l’altre costat i veure la necessitat d’integrar el Podòleg esportiu en els serveis mèdics multidisciplinaris en les proves esportives.

He tingut la sort d’arribar a treballar en el que més m’agrada, seguint la meva vocació : la podologia . I com podòleg esportiu em dedico al que francament em fascina : la biomecànica del peu i les seves cures en diferents esports . Això inclou donar servei in situ a Ultra Trails .

La Podologia en aquesta modalitat esportiva tindrà dos conceptes importants a treballar, el primer la biomecànica i el segon les lesions a la pell i les ungles.

La biomecànica valorarà totes les forces que el peu rep i transmet a terra. Hi ha un exemple que ens pot fer entendre això : en el supòsit que comparéssim el cos humà amb un cotxe , diríem que els peus són les rodes , el calçat esportiu els pneumàtics i el cor el motor.

Haurem d’escollir el calçat esportiu més adequat al tipus de terreny que en aquest cas haurà de tenir una bona adherència i estudiar el tipus de trepitjada per determinar si hem de fer unes plantilles o no.

Les lesions a nivell de pell i ungles les diferenciarem entre abans , durant i després de la cursa . A nivell de la pell tindrem les ampolles. A nivell d’ungles la lesió més normal serà l’hematoma subunguial o ungla negra.

El servei de podologia en la Barcelona Trail Races consistirà a donar consells preventius els dies previs , abans de la sortida actuarem també de forma preventiva , a meitat de recorregut si hi ha problemes als peus per alleugerir els dolors i en l’arribada per curar les lesions que hagin pogut aparèixer .

Violan Podologia Esportiva (+)