Enric Violan Podología esportiva

ENRIC VIOLAN Podologia Esportiva tornarà a estar amb nosaltres. Ens ha acompanyat des de la primera edició, i enguany el tindrem de nou el dia de la cursa per tal de poder oferir els seus serveis als corredors que ho necessitin.

El podreu trobar en el punt d’avituallament de Santa Creu d’Olorda (km 47,3), quan us en quedin poc menys de 30 per meta.

enricViolan

ENRIC VIOLAN Podologia Esportiva

Podòleg esportiu col·legiat al Col·legi de Podòlegs de Catalunya i membre de AEPODE i SEBIOR.

Poder col·laborar en aquesta prova a Collserola , on he après a córrer i anar en bicicleta, em fa especial il·lusió.

La meva experiència com a esportista amateur m’ha ensenyat que la meva professió té una rellevant importància per ajudar i millorar el rendiment de l’esportista, a l’estar moltes vegades en l’altre costat i veure la necessitat d’integrar el Podòleg esportiu en els serveis mèdics multidisciplinaris en les proves esportives.

He tingut la sort d’arribar a treballar en el que més m’agrada, seguint la meva vocació : la podologia . I com podòleg esportiu em dedico al que francament em fascina : la biomecànica del peu i les seves cures en diferents esports . Això inclou donar servei in situ a Ultra Trails .

La Podologia en aquesta modalitat esportiva tindrà dos conceptes importants a treballar, el primer la biomecànica i el segon les lesions a la pell i les ungles.

La biomecànica valorarà totes les forces que el peu rep i transmet a terra. Hi ha un exemple que ens pot fer entendre això : en el supòsit que comparéssim el cos humà amb un cotxe , diríem que els peus són les rodes , el calçat esportiu els pneumàtics i el cor el motor.

Haurem d’escollir el calçat esportiu més adequat al tipus de terreny que en aquest cas haurà de tenir una bona adherència i estudiar el tipus de trepitjada per determinar si hem de fer unes plantilles o no.

Les lesions a nivell de pell i ungles les diferenciarem entre abans , durant i després de la cursa . A nivell de la pell tindrem les ampolles. A nivell d’ungles la lesió més normal serà l’hematoma subunguial o ungla negra.

El servei de podologia en la Barcelona Trail Races consistirà a donar consells preventius els dies previs , i estarem a meitat de recorregut per si hi ha problemes als peus per alleugerir els dolors i curar les lesions que hagin pogut aparèixer .

Violan Podologia Esportiva (+)